ZPC De Zeeuwse Kust

Overview

  • Sectoren Sport & recreatie
  • Geplaatste vacatures 1

Bedrijfsomschrijving

De Woensdag Avond Groep oftewel de WAG van Z&PC De Zeeuwse Kust is op de woensdagavond te vinden in het instructiebad van het Vrijburgbad. Wij zwemmen hier met 1 groep met zwemmers met een beperking. Het streven is om te gaan zwemmen met 2 groepen.

De groep zwemt van 20.00-20.45 uur. De leeftijd van de zwemmers is tussen de 20 en 65 jaar; hun beperking kan zowel lichamelijk als geestelijk zijn, een brede groep mensen dus. De zwemmers worden in het water en vanaf de kant begeleid door vrijwilligers.

We zwemmen niet alleen voor ons plezier, maar er moet ook goed getraind worden! We beginnen de training altijd met oefeningen op muziek, daarna gaat het echte werk beginnen, zoals: zwemslagen oefenen, met de bal of flexibeam,  inhoud vergroten door lang achter elkaar te zwemmen zonder te stoppen, en nog veel meer. Maar vooral veel plezier in het zwemmen.

We doen mee met de Kanaalrace in het kanaal door Walcheren en aan de Regionale Special Olympics, soms ook de Landelijke (als deze dichtbij georganiseerd worden). Er zijn ook zwemmers die mee zwemmen met de Masters (zuidelijke cirkel) en natuurlijk hebben we ook onze eigen clubkampioenschappen.