Vlissingse Schoolvereniging

Overview

  • Sectoren Bestuur & organisatie
  • Geplaatste vacatures 0

Bedrijfsomschrijving

De Vlissingse Schoolvereniging (VSV) is een basisschool op grondslag van neutraal bijzonder onderwijs. Er wordt uitgegaan van de gelijkwaardigheid van alle levensbeschouwelijke en maatschappelijke overtuigingen.

De VSV is, zoals de naam aangeeft, een vereniging. De ouders van leerlingen zijn lid van de vereniging. Van de verenigingsleden wordt betrokkenheid met onze school verwacht. Ook van een RvT – lid, wordt betrokkenheid met de school verwacht. Gezamenlijk RvT, Bestuur, leerkrachten en verenigingsleden – doen wij al het mogelijke om op een gezonde school de leerlingen een goede basis mee te geven voor de toekomst.

De VSV is opgericht op 21 maart 1921. Al meer dan 100 jaar mogen wij trots zijn op onze school, die zich kenmerkt door kwaliteit, degelijkheid en toekomstgericht onderwijs. Onze school kenmerkt zich ook door haar bestaan als “1-pitter”. Dat wil zeggen dat er slechts 1 school en 1 bestuurslaag is. Een basisschool zonder parallel- klassen , waar de lijnen erg kort zijn en iedereen zich zeer betrokken
voelt.