Taalhuis Walcheren

Overview

  • Sectoren Educatie & training
  • Geplaatste vacatures 2

Bedrijfsomschrijving

Wil je beter Nederlands lezen, spreken en schrijven? Wil je weten waar je een geschikte taalcursus of een taalmaatje vindt? Of wil je leren werken met internet een computer of tablet? Kom dan naar het Taalhuis Walcheren!

Het Taalhuis is voor alle inwoners van Walcheren die moeite hebben met lezen, spreken of schrijven in het Nederlands. Voor zowel mensen die Nederlands als moedertaal hebben als inwoners waarvan Nederlands niet de moedertaal is. Ook voor het ontwikkelen van digitale vaardigheden, zoals omgaan met computers en internet kunnen geïnteresseerden in het Taalhuis terecht.

Het Taalhuis houdt twee keer per week een spreekuur. Het Taalhuis biedt ook ondersteuning voor taalvrijwilligers. Zowel deelnemers als vrijwilliger kunnen zich aanmelden in het Taalhuis.

Afhankelijk van de persoonlijke wens en het niveau wordt een bezoeker door getrainde vrijwilligers doorverwezen naar passend (digi)taalaanbod. Dit kan een complete taal- of computercursus zijn, maar ook ondersteuning via een Taalmaatje. Een taalinhoudelijk deskundige zal op gezette tijden in het Taalhuis een intake en niveaubepaling bij taalvragers afnemen. De Taalhuizen zijn gevestigd in de bibliotheken van Vlissingen en Middelburg. In de bibliotheek is ook een uitgebreide collectie van geschikte lees- en luisterboeken, oefenprogramma’s en lesmateriaal beschikbaar. Ook zijn er computers waar gratis op geoefend kan worden.