Stichting Mission to Seafarers

Overview

  • Sectoren Goede doelen
  • Geplaatste vacatures 1
  • Gezien 379
  • Founded Since 1960

Bedrijfsomschrijving

A home away from home

Wereldwijd zijn op schepen vele duizenden mannen en vrouwen werkzaam. In de transportsector, op cruiseschepen of in de internationale koopvaardij, elk schip heeft een bemanning nodig om te kunnen varen.

Ook al zijn bemanningen op een schip dat voorbij vaart niet zichtbaar, elke zeevarende is een mens als ieder ander, met het verschil dat hij of zij werkzaam is in een buitengewone omgeving en onder buitengewone omstandigheden.

Altijd als er de gelegenheid is voor zeevarenden om tijdens een oponthoud in de haven het schip te kunnen verlaten, is het belangrijk dat er een plek is waar zij naar toe kunnen.

Al sinds vele decennia zorgt de Stichting “Mission to Seafarers Vlissingen” ervoor, dat er zo’n plek bestaat waar zeevarenden terecht kunnen, ongeacht hun nationaliteit, geslacht, geaardheid, geloof of sociale status.

A home away from home betekent tijd doorbrengen bij een biertje met collega’s, bellen met je familie thuis, in gesprek gaan met iemand die even wil luisteren.

Een havenpastor, enkele betaalde krachten en vele vrijwilligers maken dit mogelijk.

Zeven dagen in de week – 365 dagen per jaar.

Onze doelstelling is een thuis te bieden aan zeelieden die ver van huis zijn. Voor zeevarenden, die vaak meer dan negen maanden aan boord wonen, is het belangrijk af en toe even van boord te zijn. In onze bar kunnen ze een drankje drinken en een praatje maken met de barmedewerker of – vrijwilliger, contact hebben met collega’s, poolbiljarten, darten, T.V. kijken, boeken lenen en lezen, gebruik maken van de computers en tegen een gering bedrag telefoonkaarten kopen. Van dit laatste wordt veel gebruik gemaakt: deze kaarten worden vooral gebruikt om (snel) mee te kunnen internetten. Ons Zeemanshuis is de enige plek in de wijde omtrek waar nog in dollars en enkele andere valuta kan worden betaald en gewisseld. Voor zeevarenden die veelal in dollars krijgen uitbetaald, een welkome service. In de zomer is het vaak gezellig druk op het terras en wordt er af en toe een potje gevoetbald.

De Stichting is geen commerciële instelling die op winst uit is; de kosten die gemaakt worden voor de exploitatie van de Flying Angel Club moeten uit de omzet en giften/donaties betaald kunnen worden. De Flying Angelclub is toegankelijk voor iedereen die direct of indirect met zeevarenden en de (zee)scheepvaart te maken hebben, ongeacht ras, nationaliteit, geloof, gender geaardheid of beperking. Dit geldt zowel voor bezoekers als voor vrijwilligers die zich inzetten voor de Flying Angel Club.