Rescue Vlissingen

Overview

  • Sectoren Evenementen of kortdurende projecten
  • Geplaatste vacatures 0
  • Gezien 73
  • Founded Since 1850

Bedrijfsomschrijving

Rescue Vlissingen laat het publiek op een ontspannen manier kennismaken met alle facetten van hulpverlening. Zo ontstaat er begrip voor hulpverleners tijdens echte incidenten en is er wellicht interesse om zelf ook hulpverlener te worden.

Eerste editie
De eerste editie van Rescue Vlissingen werd gehouden in 1998. De Vereniging Vrienden van de Vlissingse Boulevards verzocht de Strandbewaking van de Gemeente Vlissingen een reddingsdemonstratie te organiseren als aanvulling op de evenementen die de vereniging jaarlijks organiseert. Het verzoek van de VVVB kwam precies op het juiste moment, want Albert Dijkstra liep al langer rond met het idee voor een rescue-dag op het Vlissingse Badstrand. Enkele vrijwilligers formeerden een werkgroep om deze dag vorm te geven. Het Vlissingse Badstrand bleek een ideale locatie om naast de Strandbewaking ook meerdere hulpverleningsdiensten aan het publiek te presenteren. Hulpverleningsdiensten in actie (tijdens demonstraties), maar ook organisaties die door middel van static-shows en stands het publiek een kijkje in de keuken konden geven.

Oprichting Stichting Rescue Vlissingen
Het evenement groeide elke editie zo snel dat het oprichten van een stichting een logische stap was om de continuiteit van het evenement te waarborgen. Op zaterdag 31 maart 2007 is aan de Stichting Rescue Vlissingen opgericht. De Stichting Rescue Vlissingen heeft tot doel een breed publiek (van jong tot oud) kennis te laten maken met de diverse facetten van hulpverlening, in de breedste zin van het woord. Niet alleen door het verstrekken van informatie, maar ook door het vertonen van verschillende (multidisciplinaire) demonstraties en het publiek zelf (hulpverlenings)ervaringen op te laten doen.

Vandaag de dag is Rescue Vlissingen hét grootste hulpverleningsevenement van Nederland met ca. 100.000 bezoekers en tellen we op de dag van het evenement ruim 1.200 vrijwilligers.

Wil jij ook een onvergetelijke dag beleven tijdens het grootste hulpverleningsevenement van Nederland?
Meld je dan aan als vrijwilliger!

Onze vrijwilligers bieden wij een superleuke ervaring bij een echt Zeeuws evenement. Bij Rescue Vlissingen staat professionaliteit en gezelligheid voorop!
Dat is wat wij je willen bieden tijdens het grootste hulpverleningsevenement van Nederland.
Wij zoeken vrijwilligers die van aanpakken weten en die de organisatie die dag graag willen helpen.

Werkzaamheden tijdens het evenement

Logistiek: Iedere editie weer trekt het evenement tientallen deelnemers. Om die deelnemers, in goede volgorde, op hun standplaats te krijgen zijn er veel vrijwilligers nodig.

Lunchmedewerkers: Veel deelnemers van Rescue Vlissingen komen van ver! Wij zijn dan graag een goede gastheer en bieden onze ruim duizend vrijwilligers een lunchpakket aan. Deze lunchpakketten moeten worden gemaakt en daar zijn heel veel handjes voor nodig!

Hand & Spandiensten: Rescue Vlissingen is een enorm groot evenement en er moet veel, heel veel geregeld worden voor, tijdens en na het evenement. Daarom hebben we veel handen nodig om zwaar werk licht te maken.

Welke taak jij ook krijgt, je vormt een niet te missen schakel in de organisatie van het evenement en wij zouden je hulp enorm op prijs stellen.

Waarom is het zo leuk om als vrijwilliger bij Rescue Vlissingen te werken?

  • Je krijgt de kans mee te werken aan het grootste hulpverleningsevenement van Nederland.
  • Gratis lunchpakket en gratis koffie/thee op de dag van het evenement.
  • Je krijgt van heel veel bezoekers en deelnemers veel waardering voor je inzet als vrijwilliger.
  • Je draagt bij aan een fantastische doelstelling. Het zichtbaar maken van het werk van de hulpverleners.