Museum Veere

Overview

  • Sectoren Cultuur, kunst en muziek
  • Geplaatste vacatures 7

Bedrijfsomschrijving

Museum Veere is vernieuwd en bouwt aan de toekomst. Het is groter geworden, de openingstijden zijn uitgebreid en er zijn bijzondere taken bijgekomen.

Op 28 maart is het Museum Veere officieel geopend. Het museum heeft twee historische locaties die de geschiedenis van Veere laten zien: de Schotse Huizen aan de Kaai en het Stadhuis aan de Markt. Tot de collectie behoren onder meer de unieke 16e-eeuwse Stadhuisbeelden van Veere, de beroemde beker van Maximiliaan, voorwerpen die herinneren aan de eeuwenlange Schots-Veerse handelsrelatie en meer recent de internationale Veerse kunstenaarskolonie. Beide locaties vormen samen een ontmoetingsplek voor culturele activiteiten.

Maar de Schotse Huizen en het Stadhuis zijn meer dan een museum. In het Stadhuis is een VVV-inspiratiepunt gevestigd en de sfeervolle zalen worden verhuurd voor uiteenlopende activiteiten, zoals recepties, vergaderingen en workshops. Sinds april worden in het stadhuis ook weer huwelijken voltrokken.
De komende jaren breiden we ons aanbod uit, bijvoorbeeld met stadswandelingen en vernieuwen we de collectie zodat Museum Veere zijn culturele rol in de stad kan blijven vervullen.