Marathon Basketbal

  • Sociale links:

Overview

  • Sectoren Sport & recreatie
  • Geplaatste vacatures 0

Bedrijfsomschrijving

Marathon is een gezellige basketbalvereniging uit Vlissingen. De vereniging is opgericht in 1966. De thuisbasis is de Sporthal Baskensburg in Vlissingen. Hier wordt hoofdzakelijk getraind en vinden de thuiswedstrijden plaats. Onze vereniging bestaat uit een aantal ervaren trainers die zich op vrijwillige basis inzetten voor onze leden binnen de vereniging. Zij worden ondersteund door het bestuur van Marathon.

Voor wie?
Onze vereniging heeft leden in alle leeftijdscategorieën. Vanaf vijf jaar ben je van harte welkom om bij onze vereniging te komen basketballen. De trainingen worden elke week door ervaren trainers gegeven op de maandag en op donderdag. Over het algemeen traint elk team op een eigen veld. Aan het begin van elk seizoen wordt een teamindeling gemaakt. Er wordt dan gekeken in welk team je als speler het beste past. Dit hangt vooral af van je eigen voorkeur maar ook van je leeftijd en je basketbalniveau.

Het seizoen begint eind augustus, wanneer de scholen weer beginnen, en loopt tot medio juni. De competitie is meestal eind april, begin mei klaar. Wedstrijden worden in de weekenden gespeeld. De uitwedstrijden worden in regio Zeeland gespeeld maar soms ook daarbuiten. Dit is afhankelijk van het team waarin je speelt. Als speler kun je er ook voor kiezen om recreatief te spelen. Dit wil zeggen dat je enkel traint en geen wedstijden mee speelt.

Voor onze jongste leden (tot 12 jaar) worden regionale basketbaltoornooien georganiseerd, de zogenaamde mini toernooien. Meestal vinden deze toernooien acht tot tien keer per seizoen plaats. Deze toernooien worden afwisselend door de diverse Zeeuwse clubs georganiseerd.