Home-start Humanitas

Overview

  • Sectoren Hulpverlening
  • Geplaatste vacatures 1

Bedrijfsomschrijving

Hulp bij opvoeden in jouw buurt

Home-Start bestaat al bijna 30 jaar in Nederland en is er in 163 gemeenten. We zijn er voor gezinnen met jonge kinderen tot en met 6 jaar. Al tijdens de zwangerschap kunnen ouders zich aanmelden. In de meeste gemeenten wordt het Home-Start programma ook gegeven aan gezinnen met oudere kinderen. Meer dan 3.000 gezinnen krijgen elke week een steuntje in de rug van onze vrijwilligers

 

Ontstaan

Home-Start is ontstaan in Engeland. De grondlegger van ons programma is Margaret Harrison. Zij werkte als vrijwilliger in het buurtcentrum van Leicester. Home-Start is een aanvulling op professionele hulp- en dienstverlening. Het programma wordt wereldwijd in 22 landen uitgevoerd. Home-Start Worldwide steunt de landen waarin Home-Start wordt uitgevoerd.

 

Door de ondersteuning wil Home-Start

  • voorkomen dat alledaagse vragen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen
  • het zelfvertrouwen van ouders vergroten
  • het sociale netwerk van ouders versterken
  • gezinnen aanmoedigen om efficiënt gebruik te maken van beschikbare vormen van hulp

 

Nuttig werk

Als vrijwilliger ben je een belangrijk maatje voor ouders en hun kinderen. Je biedt tijd en aandacht in de vorm van een luisterend oor, vriendschappelijke steun en je overlegt over praktische oplossingen voor hulp. Ouders geven zelf aan waarvoor ze steun willen hebben. Je denkt mee met de ouders. Samen zoek je oplossingen. Door te laten zien wat goed gaat, groeit het zelfvertrouwen van de ouders. Na een paar maanden tot maximaal anderhalf jaar steun, gaan de ouders weer op eigen kracht verder. Dit maakt het vrijwilligerswerk interessant en heel nuttig.

 

Training en ontwikkeling

De coördinator van de Home-Start locatie begeleidt jou bij het hele proces waarin je het gezin steunt. Je start met een training. Er zijn later diverse bijeenkomsten. Je wisselt dan ervaringen uit met andere vrijwilligers of praat met elkaar over een onderwerp. Zo leer je van elkaar. En je ontwikkelt jezelf in je werk.

Vacatures van Home-start Humanitas