Hart voor de Zorg

Overview

  • Sectoren Zorg en Welzijn
  • Geplaatste vacatures 1

Bedrijfsomschrijving

Stichting Hart voor de Zorg Walcheren wil het mogelijk maken wat extra’s te doen voor cliënten van de thuiszorg. Dat kleine beetje extra is nodig. Dat blijkt telkens weer, want een medemens kan soms ongenadig buiten de boot vallen.

Stichting Hart voor de Zorg Walcheren helpt cliënten uit de thuiszorg  door directe noodhulp te bieden daar waar financiële middelen of het netwerk ontbreekt. Dit is hulp in de vorm van praktische ondersteuning via het Noodfonds of de Klussenservice, maar ook sociale hulp door het organiseren van groepsactiviteiten die vereenzaming tegen gaan. Ons doel hierbij is dat alle thuiszorgklanten zolang als mogelijk de regie over hun eigen leven behouden en met plezier zelfstandig kunnen blijven wonen.

De medewerkers van de thuiszorg zijn de professionals die achter de voordeur komen en een probleem of combinatie van problemen kunnen signaleren. Zij signaleren eenzaamheid bij ouderen of gezinnen die in een isolement leven. Door de korte en directe manier van werken zijn wij in staat om van een nood,een zaak te maken en direct een oplossing aan te bieden. Steeds vanuit de behoefte bij de cliënten.