Gilde Samenspraak Walcheren

Overview

  • Sectoren Educatie & training
  • Geplaatste vacatures 1

Bedrijfsomschrijving

Gilde SamenSpraak – het taal- en integratieproject van Gilde Nederland – brengt Nederlanders en anderstaligen bij elkaar om de Nederlandse taal en cultuur te delen. Jaarlijks bieden meer dan 2.500 vrijwilligers vele anderstaligen op deze manier de mogelijkheid om op een informele, gezellige manier Nederlands te spreken. Gewoon thuis, in de huiskamer of tijdens een wandeling. Door in de praktijk met de taal aan de slag te gaan, verbetert de anderstalige zijn spreekvaardigheid en integreert hij sneller en gemakkelijker in onze maatschappij. Samen leven begint tenslotte met samen spreken!

Stichting Gilde Walcheren is een vrijwilligersorganisatie, opgericht in 1988, met het doel om kennis, kunde en ervaringen van mensen niet verloren te laten gaan, maar beschikbaar te stellen aan iedereen die daar behoefte aan heeft.

Gilde Walcheren heeft ongeveer 125 vrijwilligers en is aangesloten bij Gilde Nederland. De vrijwilligers verlenen belangeloos hun medewerking.
Gilde Walcheren wordt financieel ondersteund door de drie Walcherse gemeenten en de Rabobank Walcheren/ Noord- Beveland.