Foyer de Jeunesse

Overview

  • Sectoren Zorg en Welzijn
  • Geplaatste vacatures 1

Bedrijfsomschrijving

Foyer de Jeunesse is onderdeel van Stichting Juvent. De Foyer is er voor normaal begaafde jongeren in de leeftijd van 17,5 en 23 jaar. Zij willen graag zelfstandig gaan wonen maar kunnen daarbij wel een steuntje in de rug gebruiken.
De Foyer heeft als doel jongeren behalve woonruimte, ook de nodige coaching te bieden op hun weg naar zelfstandigheid. Daarbij staan de instroom op de arbeidsmarkt, scholing, een goede financiële positie en een toekomstperspectief, centraal.

De jongeren wonen zelfstandig met de vrijheden en verantwoordelijkheden die daar bij horen. De bewoner heeft de regie over zijn/haar traject, de coach adviseert, motiveert, luistert en bewaakt de grenzen. De maximale tijdsduur van het verblijf in de Foyer is 2 jaar. De Foyer is bedoeld voor jongeren, die deze opstap naar zelfstandig wonen bewust kiezen en het leuk vinden om met anderen samen te wonen.
In de Foyer is plaats voor 24 jongeren. De jongeren worden gehuisvest in een groot gebouw aan de Nieuwstraat in Vlissingen. Er zijn 24 kamer en 3 gemeenschappelijke woonkamers en 3 gemeenschappelijke keukens.

Wij bieden een leuke, zinvolle en vooral dankbare dagbesteding. U maakt deel uit van een hecht, maar vooral gezellig team.