Fort Rammekens

Overview

  • Sectoren Buiten / groen / dieren , Cultuur, kunst en muziek , Gastvrouw/-heer , Goede doelen , Jouw wijk, gemeente, provincie
  • Geplaatste vacatures 1

Bedrijfsomschrijving

Fort Rammekens aan de Westerschelde speelde ooit een belangrijke rol in de rijke, maritieme geschiedenis van Zeeland. Spaanse militairen, Hollandse watergeuzen, Engelse huurlingen, Zeeuwse Oost-en vooral West-Indiëvaarders, Franse revolutionairen en Duitse soldaten lieten er hun sporen na. Alleen al de binnenkomst met de zware, metershoge, dikke, houten deuren van de toegangspoort is een belevenis.

Niemand betreedt het fort zonder eerst door Neptunus gemonsterd te zijn: het hoofd van deze zeegod prijkt op de sluitsteen van de poort. Wie de strenge blik trotseert, stapt een wereld binnen waar eeuwenlang oorlog en handel hun sporen hebben achtergelaten. Het fort veranderde drastisch van uiterlijk in de tijd van Napoleon en ook de Duitse bezetter heeft toevoegingen aangebracht. Ronddwalend in de duistere halfbastions, de kazematten, de voormalige kruitkamers en in het imposante hoofdbastion krijgt u een beeld van vroeger tijden.

Wie de moeite neemt het fort op te klimmen, wacht een riant uitzicht op de Westerschelde en op de zeer grootschalige bedrijvigheid van een eenentwintigste-eeuws havencomplex. Hoe Zeeuws wil je je landschap hebben.

Vrijwilligers:

We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die onze boswachters helpen bij hun werkzaamheden; van beheer en onderhoud tot voorlichting en gastheerschap. Dankzij de inzet van vrijwilligers kunnen we extra werk uitvoeren en activiteiten aanbieden en de kwaliteit van ons aanbod aan voorlichting en activiteiten verbeteren. Vrijwilligers zijn onmisbaar.

Heb je hart voor de natuur en kun je dat vol enthousiasme delen met bezoekers van onze natuurgebieden? Steek jij graag je handen uit de mouwen om de Nederlandse natuur optimaal te beheren, voor mens en natuur? Of wil jij graag je talenten inzetten om mensen te laten genieten van wat de natuur te bieden heeft? Dan ben jij de vrijwilliger die wij zoeken!