Bibliotheek Vlissingen

Overview

  • Sectoren Cultuur, kunst en muziek
  • Geplaatste vacatures 2

Bedrijfsomschrijving

De ZB in Vlissingen is een vestiging van ZB Bibliotheek van Zeeland en is gehuisvest in CineCityXL, samen met bioscoop CineCity, Theater CCXL en CineCafé Vlissingen. Cultuur, ontmoeting en beleving zijn speerpunten. ZB Bibliotheek Vlissingen heeft ruime openingstijden van 10.00 –  17.30 uur. Leden kunnen zelf inleveren, uitzoeken en meenemen. Tijdens service-uren is er bibliotheekpersoneel aanwezig voor hulp en advies.

De collectie van de ZB in Vlissingen bestaat uit meer dan 20.000 boeken, dvd’s en diverse tijdschriften en kranten. Bibliotheekleden kunnen ook e-books lenen via de landelijke online Bibliotheek. Verder kan men in de Bibliotheek terecht voor inspirerende activiteiten, een internetcafé, gratis WiFi, computercursussen, Boekstart voor baby’s, kopiëren, printen en hulp en advies van medewerkers.

Het gebruik van de Bibliotheek verschuift van het boeken uitlenen naar het stimuleren van de taal- en leesontwikkeling van kinderen en het bevorderen van digitale vaardigheden en mediawijsheid. De non-formele educatieve dienstverlening van de ZB in Vlissingen richt zich o.a. op de VoorleesExpress, Loket Taalhuis Walcheren, de Digidesk, het Informatiepunt Digitale Overheid en we bieden een uitgebreid aanbod aan cursussen en workshops op het gebied van digitale vaardigheden. Leesconsulenten en vrijwilligers werken in de Bibliotheek op school (dBos). De Bibliotheek werkt hiervoor intensief samen met het basisonderwijs in Vlissingen.

Wij bieden een plezierige en inspirerende werkomgeving. Voor je inzet kan je verder rekenen op:

  • gratis lidmaatschap van de Bibliotheek
  • het gratis bijwonen van cursussen van de Bibliotheek
  • een jaarlijkse attentie